måndag 4 februari 2008

Domen

Har spenderat måndagen på Varbergs sjukhus. Åkte färdtjänst ner dit kl 9 i morse (kan ju inte köra bil själv i det här tillståndet). Det var lugnt på akuten, och jag fick ganska snabbt komma in och träffa läkaren. Samma undersökning som i lördags, och samma dystra prognos. Vanlig slätröntgen (heter det så) visade ingenting. Ett återbud på magnetröntgenkameran under eftermiddagen gjorde att jag blev kvar mer eller mindre hela dagen. Att få en sån chans (magnetröntgen akut) tackar man inte nej till. Det är rätt lång väntetid på att få göra såna undersökningar, och jag var glad att det kunde bli gjort direkt.

Passade på att få något i magen också. Någon sorts överkokta pastafjärilar med grönsaksstuvning. Betyg 1 av 5.

Vid tretiden var det dags för MR. Man ligger med hörselskydd inne i en superstark magnet. Det knackar och låter som fan. Ca 25 minuter ska man ligga helt still med benet fastspänt. Man hinner få rätt många tvångstankar under 25 minuter. Men det var bara till att stålsätta sig.

Någon timme efter MR kom domen. Främre korsband av, yttre menisk skadad, inre sidoledband skadat, någon form av tryckskada på lårbenet och en lös broskbit som simmar omkring inne i knäleden.

Läkarna bedömde skadan som såpass allvarlig att det var motiverat att operera relativt snart. De skulle återkomma med en kallelse per snigelpost.

0 kommentarer: