torsdag 10 september 2009

Golf - funkar inte

Spelade igår en golfrunda för första gången på ett år. Det gick inte bra på något sätt. Golfresultatet blev förstås uselt, men inget annat var att vänta efter så långt uppehåll. Vad gäller knät så hade jag hoppats att det skulle gå hyfsat, men - nej. Efter ungefär halva rundan började det bli jobbigt med en del ordentliga "hugg" (tior på tiogradiga skalan...). Mot slutet var jag väldigt halt och idag dagen efter kan jag knappt gå. Har faktiskt tänkt tanken att jag borde ta fram kryckorna, men det tar emot för mycket. Går hellre och haltar på mitt böjda knä.

Så nu har jag ringt ortopeden i Kungsbacka för att försöka få tid hos en doktor här som sägs vara bäst i världen(!?) på broskskador... Att få till en träff med honom verkar dock kräva att byråkratins kvarnar har sin gång. Ungefär så här tycker de att man ska göra:

1. Uppsök en allmänläkare, typ "vårdcentralen"
2. Förklara situationen för allmänläkaren, be om att få göra en röntgen.
3. Be om att få bli remitterad till ortopeden
4. Vänta

Det känns bara så onödigt att ta upp fler resurser än nödvändigt. Allmänläkaren kan inte göra någonting mer än remittera till röntgen. Röntgen kommer inte att visa någonting. Och om inte röntgen visar någonting så kanske mitt ärende blir nedprioriterat.

Bäst att dra igång den här processen så snart som möjligt...